Foto: V. Jankov/Dnevnik / Ustupljene fotografije

Bečejsko udruženje mladih – BUM od 2010. svake godine organizuje Vojvođansku olimpijadu starih sportova povodom seoske slave Preobraženja Gospodnjeg u Bačkom Gradištu.

– Cilj našeg okupljanja je da oživimo zaboravljene veštine kojima su se, uglavnom, mladići nekada bavili u dokolici i nadmetali sa vršnjacima iz susednih sela da se dopadnu devojkama. Sakupili smo podatke o 17 skoro zaboravljenih disciplina, uredili pravila i evo više od decenije sprovodimo takmičenja, koja privlače pažnju mladih u bečejskoj sredini i bližoj okolini. Želja nam je da se sve omasovi učešćem ekipa iz cele Srbije i Republike Srpske. Zato pozivamo sve nešto ranije, da imaju vremena da se organizuju i doputuju u Bačko Gradište 20. avgusta, kada se takmičenje od 15 sati održava u SC “Đorđe Tapavica Džoja” – kaže Aleksandar Đekić, predsednik BUM-a.

Takmičarska ekipa broji pet članova, uzrast nije ograničen i ekipe mogu biti polno mešovite. Potencijalni učesnici treba da znaju da se takmičenje odvija u sledećim disciplinama: bacanje kamena s ramena, vranićanje, dragače, kandžijanje, kozana, kotrljanje točka, krbanje, larpovanje, natezanje mosora, pajvanisanje, pilcike, preskakanje štapa iz mesta, ringlanje, skok u dalj iz mesta, streličarenje, yakanje i štulanje.

Pravila pomenutih disciplina mogu se pronaći na sajtu bum-becej.org. dok se prija šalju na mejl olja©bum-becej.org

Pored poziva učesnicima olimpijskog višeboja, isto važi i za ljubitelje rekreativnog sporta i zabave, koji su dobrodošli na 13. Vojvođansku olimpijadu starih sportova.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments