Foto: screenshot

Petnaestogodišnji Sava Đuranin boluje od spastične kvadripareze koja je posledica encefalomijelitisa. Do sada je više puta bio hospitalizovan, a njegovo stanje se naglo pogoršalo kada je u februaru 2018. godine pao u komu izazvanu virusnom infekcijom.

Poslednjim pogoršanjem Sava je u bolnici proveo tri meseca, gde je primao vitaminsku terapiju i pod budnim okom lekara rađene su dodatne dijagnostičke analize. Potom je usledila rehabilitacija, ali na žalost bez znakova poboljšanja.

Sava je upućen na fizijatrijsko lečenje zbog nemogućnosti samostalnog hoda. Vezan je za invalidska kolica, ima poremećaj govora koji se ispoljava u smetnjama u stvaranju glasova, kao i izražen konvergentni strabizam. I pored svih nedaća, Sava je uspešno završio četvrti razred osnovne škole, a nastavak daljeg školovanja je neizvesan zbog zdravstvenog stanja.

Omogućimo Savi neophodan nastavak lečenja u vidu terapija i tretmana koje će uticati na njegov oporavak. Sredstva su mu potrebna za specijalističke preglede, ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, fizioterapije kao i rehabilitacije u zemlji i inostranstvu, laboratorijske analize, medicinski potrošni materijal i medikamente.

Naše malo Savi mnogo znači! Budimo humani!

Foto: screenshot

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments