Foto: D. Dozet
Odlukom školske disciplinske komisije, nastavnik hemije iz novosadske OŠ “Branko Radičević” Miloš Stojnić, posle desetodnevne suspenzije zbog objavljivanja na “Instagramu” zajedničke fotografije sa nekoliko svojih učenika, koje je potpisao sa “Srpčići moji”, a kojima nije zatamnio lica, vraćen je na posao.

Takvu odluku donela je komisija na čijem je čelu direktorka škole Suzana Marić, nakon saslušanih izjava koje su dali nastavnik Stojnić, učenici sa “sporne” fotografije i njihov razredni starešina.

– Doneli smo rešenje na osnovu kojeg će kolega Stojnić biti vraćen na posao. Nije bilo osnova za primenu teže disciplinske mere u ovom slučaju, jer protiv njega nije bilo pritužbi ni od učenika niti od roditelja – istakla je direktorka.

Ipak, profesor nije prošao bez kazne – mesečna zarada biće mu umanjena za 20 odsto, jer nije poštovao osnovna pravila o objavljivanju fotografija dece.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan
22/02/2022 11:47

Šta je tačno sporno na slici? Jel zabranjeno isticati svoju nacionalnost? Da je pisalo madjarčići moji ili slovačići to bi svima bilo slatko? E prokleti narode, spao si na to da ne smeš u rodjenoj zemlji da kažes ime svoga naroda i da se ponosis time. I ko su ti kojima smeta? Unuci onih sto su narod bacali pod Dunav u zimu 1941., ili onih što su jednom SVETOZARU MILETIĆU sudili zato sto je govorio da je Srbin. Hoće li opet da robijaju novi Miletići, Zmajevi, Kostići da robijaju na samu pomen imena Srbin?

Ajde ajde
22/02/2022 16:54
Reply to  Dejan

Ali sa tim ostalima nece da se slika
A ti ostali su tu od zacetaka Novog Sada

Ajde ajde
22/02/2022 16:53

Cekamo sliku i sa decom koja nisu iz cisto srpskih porodica jer Novi Sad obiluje takvom decom od svojim pocetaka
A sta, sa njima nece da se slika?
Sto?
Frka?

Ognjeni Vuk
22/02/2022 18:01

Podrška za profesora! Živela Srbija