ilustracija

Pripadnici Vatrogasne jedinice Titel uspešno su ugasili požar koji je u kratkom roku buknuo na padini Titelskog brega na putu između Mošorina i Šajkaša.

Vatrogasci su na lice mesta stigli u kratkom roku i brzom i organizovanom akcijom ugasili požar. Kako kažu, sa ovim problemom se susreću svake godine, jer nemarnost pojedinaca nekoliko puta tokom leta dovede do pojave požara. Na licu mesta okupilo se i nekoliko zabrinutih građana Mošorina, koji na toj strani brega imaju njive.

– Gore imam 30 jutara kukuruza koji je zbog suše potpuno suv, ako se plamen proširi, sve će izgoreti. Ne znam kako nekome može da padne na pamet da pali strnjiku ili bilo šta u prirodi, svuda oko nas je suvo rastinje i od najmanje varnice nastaje požar – kaže poljoprivrednik iz Mošorina za Dnevnik.

Titelski vatrogasci su akciju gašenja organizovali tako da jedna ekipa požar gasi sa puta Mošorin-Šajkaš, a druga sa vrha Titelskog brega, te je požar tako brzo lokalizovan i ugašen. Njihovom brzom reakcijom sprečeno je širenje požara na deo brega na kom se nalaze njive i tako je izbegnuta velika materijalna šteta.

Vatrogasci su ponovili da je paljenje strnjike zakonom zabranjeno i apeluju na svoje sugrađane da poštuju propisana pravila i ne pale ništa u prirodi, jer tako mogu da unište biljni i životinjski svet i pričine veliku materijalnu štetu.

dnevnik.rs / blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments