Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem.

U toku je prijavljivanje za septembarski uputni rok, koje traje do 31. avgusta ove godine.

Osim mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojniku, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje se naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća.

Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu E-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama.

kurir.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
bole
02/07/2022 13:53

Što ne uvezu Tajlanđane, Pakistance, Indijce i Kineze?
Plata je sasvim realna, zamalo duplo manja od republičkog proseka.

Novica
02/07/2022 15:42

To ono… za one koji nemaju drugu opciju u zivotu nazalost i love svaki dinar (mada 38k mogu da zarade radeci bilo koji drugi posao). Da svoj zivot kasnije moraju da poloze na tacni nekom debelom krmku iz vlade koji je odlucio da zarati sa tom i tom zemljom zbog toga i toga… Nemoj da se iko prijavio za ovo, a da bas ne mora (a ne mora)

Svetozar Nikolic
03/07/2022 15:53

kako je moguce da bude haos na koji nacin samo da pljackate narod toje to i nista drugo da kradete ljudima kofere i da ne snosite nikakvu odgovornost to su budalestine gluposti velike koje se mogu desiti samo u srbiji i nigde vise zato treba drzavu dobro kazniti daorganizuje posao kako treba dase radi i da svaka odoba snosi odgovornost za svoj posao koji radi i tacka takva sranja i takve zajebancije ne smeju se desavati zato treba postaviti prave ljude koji ce sav taj rad kontrolisati i to tip top dabude sve kontrolisano i nesme biti greske i tacka