Foto: EPA/LUKAS COCH, EPA/DAVE HUNT
Aleks Hok, ministar za imigracije u Australiji, koji je doneo odluku o deportovanju Novaka Đokovića dobio je otkaz nakon što je i Skot Morison, premijer, takođe smenjen.

„Ljudska zloba uvek dolazi iz nemoći“, napisao je Lav Tolstoj još u 19. veku, a te reči neki ljudi i danas, dva veka kasnije i dalje žive.

Vlast Australije nije imala rešenje kako da spreči Novaka Đokovića da učestvuje na prvom Grend slemu u godini, pa se poslužila upravo zlobom, ali pravda se još jednom pokazala kao dostižna.

Aleks Hok, ministar za imigracije u Australiji, čovek koji je tokom političke karijere doneo niz kontroverznih odluka uključujući i tu da deportuje Novaka Đokovića, smenjen je posle dve godine sa te pozicije.

Posle mučnih 12 januarskih dana koje je Novak proveo u Australiji uspeo je da pobedi na sudu i dokaže da je dobio medicinsko izuzeće koje mu omogućava boravak u Australiji bez vakcine.

Kada se drama činila gotovom i kada je Đoković imao sve potrebne argumente, pred javnost je izašao Aleks Hok koji je u tom trenutku jedini mogao da pobedi zakon i to bez bilo kakve osnovane trdnje.

Ministar za imigracije Novaka je video kao opasnost po narod Australije jer bi mogao da širi negativan stav o vakcinaciji, a posle njegove odluke u tom trenutku najbolji teniser sveta deportovan je iz Australije.

Savez advokata Australije odluku o deportaciji okarakterisao je kao „debakl vlade“, ali je ona bila podržana od Skota Morisona, premijera Australije.
Međutim, kako je nedavno Morison doživeo poraz na izborima, za njim je otišao i Aleks Hok koga je nasledio Endrju Džajls.

Morison i Hok zajedno su verovali da će proterivanje Novaka iz države doneti političke poene, međutim samo nelkoliko meseci kasnije ti poeni ako su uopšte i postojali su se istopili.

Jedina pretnja koju je Đoković nosio sa sobom bila je pretnja da osvoji i deseti Australijan open, a to se mnogi nije dopalo.
Iz nemoći da zaustave nezaustavljivog javila se zloba, ali ipak je više filmova sa srećnim krajem.

sputniknews.com

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments