ATA Images

Siniša Mihajlović, koji je preminuo 16. decembra, počiva na groblju Verano, jednom od najstarijih u Rimu, večnoj kući mnogih istaknutih ličnosti italijanskog javnog života.

Legendarni fudbaler ispraćen je na veličanstven način, posle službe i dirljivog oproštaja u bazilici Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, a počasti mu se i dalje odaju širom Apeninskog poluostrva.

Profimedia

Kako prenose beogradski mediji, posmrtni ostaci čuvenog Mihe biće premešteni na počasno mesto, prema odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija. Ista čast biće ukazana i Maruciju Konstanci, poznatom novinaru i voditelju koji je nedavno preminuo.

– Supruga Mauricija Kostanca, Marija de Filipi, i supruga Siniše Mihajlovića, Arijana Rapačoni, prošle sedmice su taj zahtev uputile gradonačelniku. Komisija Skupštine glavnog grada odlučila je da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto i ostanu u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana – navodi se u obrazloženju, a prenose Večernje novosti.

Mihajlović je i kao igrač i kao trener bio izuzetno vezan za Rim. Proteklih godina herojski se borio sa teškom bolešću i postao mnogima uzor zahvaljujući svojoj velikoj hrabrosti, izdržljivosti i upornosti. Bez ikakve dileme zaslužuje da se njegova večna kuća nađe na počasnoj lokaciji.

hellomagazin.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments