Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je Javni poziv za podršku nabavke bicikla za 2022. godinu.

Sredstva obezbeđena za dodelu podsticaja iznose 18.020.000 dinara sa istim pojedinačnim iznosima za sufinansiranje nabavke novog bicikla do 10.000 dinara, što praktično znači da će subvenciju moći da iskoriste 1.800 Novosađana. Ukoliko je cena bicikla manja od iznosa predviđenog Javnim pozivom, fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene dvotočkaša.

Kako se navodi na sajtu Gradske uprave, cilj Javnog poziva je pružanje podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada za 2022. godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama Novog Sada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Zainteresovana fizička lica se mogu prijaviti na Javni poziv u periodu od 14. marta u 10 časova do 16. marta u 18 sati.

Ko ima pravo učešća?

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada, u trenutku podnošenja prijave.

Kao i prethodna dva puta kada su deljene subvencije, samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom Javnom pozivu. Članovima porodičnog domaćinstva smatraju se supružnik i vanbračni partner, njihova deca, rođena u braku ili van njega, usvojena ili pastorčad, njihovi roditelji i lica koja su oni po zakonu dužni da izdržavaju, a koji stanuju zajedno sa učesnikom Javnog poziva.Domaćinstvo kome pripada fizičko lice može da ostvari pravo na podršku za nabavku novog bicikla jednom u 3 godine.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem traženih podataka putem aplikacije koja je dostupna na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i na sajtu Udruženja.

Teritorija Grada Novog Sada obuhvata naseljena mesta opštine Novi Sad: Novi Sad, Futog, Veternik, Begeč, Kisač, Rumenku, Stepanovićevo, Kać, Čenej, Budisavu i Kovilj, kao i Gradske opštine Petrovaradin: Petrovaradin, Sremsku Kamenicu, Bukovac, Ledince i Stare Ledince.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Peca
09/03/2022 22:01

A šta je sa vesićevim biciklima od prošle godine bio konkurs i niko nista ne javlja za grad Beograd.