Foto: futoskikupus.org/nsuzivo.rs/Ilustracija

Da Grad Novi Sad podjednako radi na razvoju kako gradskih tako i prigradskih naselja najbolje se pokazalo u mestu Futog. Naselje koje broji oko 30.000 stanovnika, prethodnih nekoliko godina postao je primer dobre prakse ulaganja.

Foto: nsuzivo

Sportski kompleks sa terenima za košarku, odbojku i tenis, teretane na otvorenom i dečija igrališta

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata, koji je Grad koštao 1,75 milijardi dinara, jeste gradnja sportskog kompleksa koji će pored zatvorenog bazena u svom sadržaji imati po dva otvorena terena za košarku, odbojku i tenis, zatim teretane na otvorenom i dečija igrališta, kao i turističko-ugostiteljski objekat u južnom delu poseda. Takođe, biće izgrađena i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta – vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo-stanica.

Gradnja ovog sportskog kompleksa na najbolji način pokazuje odlučnu nameru Grada da građanima obezbedi što bolje uslove za bavljenje sportom i rekreacijom.

Foto: nsuzivo

Pošta, penzionerski dom, šahovski klub, Crveni krst u novom objektu kulturnog centra

Kulturni centar “Mladost” 2016. godine dobio je novi objekat koji je poneo ime našeg velikog pesnika Branka Ćopića u ulici Sime Šolaje vredan 300 miliona dinara u čijem sklopu se nalaze dve sale za muzičko-igračke probe, produžnica Pošte, penzionerski dom, šahovski klub, Crveni krst, radionice za izradu narodnih nošnji i ispostava “Lisja”. Do sada u ovom objektu održano je preko stotinu kulturno-edukativnih događaja.

Koridorom Euro Velo 6 kroz Futog

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je izgradnju biciklističke staze. Navedena investicija deo je projekta biciklističke federacije kojim se razvija 14 međunarodnih biciklističkih koridora u mrežu koja pokriva čitav evropski kontinent. Biciklistička staza Novi Sad-Begeč koja jednim delom prolazi kroz naselje Futog, pripada jednom od tri koridora koji prolaze kroz Srbiju, koridoru Euro Velo 6, od Antlantika do Crnog mora. Ovaj koridor, koji predstavlja jednu od najpopularnijih Evropskih ruta, otvara velike mogućnosti razvoja turizma.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novo ruho dobila i Ulica cara Lazara

Godine 2012, posle gotovo 30 godina, Futog je dobio i novu moderno opremljenu ambulantu. Vrednost ove investicije iznosila je oko 88 miliona dinara.

Potpuno novo ruho dobila je i centralna Ulica cara Lazara u Futogu. Urađena je kompletna rekonstrukcija kolovoza i atmosferske kanalizacije, proširena je ulica, postavljena nova autobuska stajališta i rasveta, kao i zasadi zelenila tako da je centralna ulica dobila potpuno novi moderan i uređen izgled.

Foto: FB Stranica “Futog” printscreen
Peđa Rajić

Ovo su samo neki od projekata koji su sprovedeni i koji se sprovode u delo zahvaljujući sluhu aktuelne gradske vlasti koju je predvodio Miloš Vučević, danas njegov naslednik Milan Đurić. Ta politika kontinuiteta doprinela je da ovo naselje ne samo postane bolje i lepše mesto za život žitelja ove male varošice nego i da u velikoj meri zaustavi odlazak mladih. U planu su i druge velike investicije koje će za cilj imati da od Futoga naprave mali privredni centar u ovom delu ravnice.

Foto: Grad Novi Sad

 

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lazar
04/01/2023 14:11

Skoro 2 milijarde je bilo da se baci na sportske terene i bazen,koji neće stvoriti nikakvu novu vrednost.
Ali zato nije bilo para da se obnovi fabrika Milan Vidak, u istom tom Futogu, u kojoj je radilo 950 radnika.
I koja je bila poznata u celoj SFRJ po proizvodnji raznih vrsta žice, proizvoda od žice, eksera, itd.

SNS Uzivo
05/01/2023 14:41
Reply to  Lazar

Sacekajte samo, tek se spremaju da bace milijardu, ali evra, na nacionalni stadion, samo gledajte… 🙂

Advokat
05/01/2023 16:55

Bolje da su napravili obilaznicu ka Palanci.Ovo sad je neizdrzivo.

Dusan Ilic
05/01/2023 18:47

A Ribarska ulica nije asfaltirana od kada postoji.Toliko o prioritetima.

Deki
05/01/2023 19:42

A da bi dosli do tih objekata morate da popravite put jer voziti u 21 veku po takvom putu u starom futogu je bruka i sramota