Foto: nsuzivo.rs
Danas su uručeni ključevi pripadnicima službi bezbednosti za stanove u novoizgrađenim stambenim jedinicama u naselju Jugovićevo u Novom Sadu.

Uručeno je 438 ključeva a završeno je ukupno 1.970 stanova u Novom Sadu koji su namenjeni isključivo bezbednjacima.

Ključeve su vlasnicima stanova uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Foto: nsuzivo.rs

Prvi čovek Novog Sada je u svom obraćanju istakao da je ovo jedan vid zahvalnsti svim pripadnicima vojske, policije, bezbednosno-informativne agencije, pravosuđa i svih onih koji po svom pozivu mogu da konkurišu za ove stanove.

-Nastavlja se uspešni niz zajedničkih investicija Republike i Grada, i to na opremanju lokaliteta koji je ranije bio potpuno zapušten i neinteresantan sa najmodernijim i najopremljenijim uslovima za život za pripadnike službi bezbednosti. Srećan sam i ponosan kada vidim kako danas izgleda ovo naselje – istakao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs

Da je uzimanje u ruke sopstvenog ključa od stana jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog pojedinca istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, izrazivši da je ponosna što Republika Srbija brine o onima koji brinu o našoj sigurnosti.

-Izuzetno sam srećna što su u kompletan projekat uključeni i borici, i ratni vojni invalidi sa svojim porodicama, i što će i oni dobiti ključeve od stana. Želim da podelim sreću sa svima vama što sam danas ovde i da poželim svima mnogo lepih trenutaka u novim domovima, da se čuju osmesi, pre svega dečji – istakla je ministarka.

Foto: nsuzivo.rs

Iz ministarstva građevinarstva istaknuto je da je u Novom Sadu do sada završeno 1.970 stanova, a na teritoriji cele Srbije skoro 5.000 stanova. U narednom periodu planirano je još 1.500 stanova u Novom Sadu, u Beogradu još 3.000, kao i više hiljada širom države.

-Ako pogledate kako sada izgleda ovo naselje gde će naši pripadnici oružanih snaga sutra živeti, morate da budete ponosni. Zahvaljujem se svima koji su svojim radom doprineli da danas vidimo sve ovo – rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Tomislav Momirović.

Foto: nsuzivo.rs

Grad Novi Sad je na ovom lokalitetu investirao milijardu i 600 miliona dinara.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdana prašina
01/06/2022 18:50

A medicinari nista…prosao Covid i niko njih vise ne spominje!!!!

Nikola1512
01/06/2022 21:32

Nadamo se da ce i zdravstveni radnici nekad imati ovu priliku….za vreme korone obecavano, a red bi bilo i ispuniti…

Peca
01/06/2022 21:47

Jjjjk

Peca
01/06/2022 22:32

Neka im je sa srećom. Šta da radimo mi koji imamo delimično rešeno stambeno pitanje sa 40 kvadrata a pet članova domaćinstva kada će mo stići na red a konkurisali 01.10.20,a imamo 20 godina službe. Koliko vidim nikad. Dok se svi ne podmire. Neka ministar molo obrati pažnju a i sindikat u kojem smo dugogodišnji članovi pa pročešljaju te zahteve,a ne ja da delim 40 kvadrata nas petoro,a sam policajac jer je imao brže prste ima 50-60 kvadrata.