Претрага
Претрага
Close this search box.

PROBA DRŽAVNE MATURE U SMANJENOM OBIMU Maturanti će raditi probni test iz samo jednog predmeta

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prema nezvaničnim informacijama Ministarstvo prosvete predložilo je da se državna matura odloži za školsku 2025/26. godinu. To je usledilo nakon što su pristigli brojni zahtevi za takav potez.

Iz ovog Ministarstva ovim povodom su potvrdili da je organizovana javna rasprava na kojoj se govorilo o ovoj temi i ukazano je na to da bi bilo dobro da se ista odloži.

U skladu sa tim, Ministarstvo prosvete sada sprovodi istraživanje javnog mnjenja o tome da li su ljudi za održavanje državne mature ili da se ona odloži.

“Istraživanje javnog mnjenja još uvek traje i očekuje se da će se Ministarstvo uskoro oglasiti sa konačnom odlukom”, rekli su iz ovog ministarstva.

Proba državne mature u smanjenom obimu

Proba državne mature koja je bila zakazana još prošle godine i planirano je da bude od 31. maja do 2. juna, biće održana ali u smanjenom obimu.

Probna matura biće održana u smanjenom obimu. Odnosno, biće održan samo test znanja srpskog jezika i književnosti, odnosno maternjeg jezika i to 31. maja. Probni testovi znanja matematike i kombinovani test koji su bili planirani za 1. i 2. jun neće biti održani – rekli su u Ministarstvu prosvete.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага