Foto: espreso.co.rs

Leto je vreme kad su najveće gužve za produženje lične karte ili pasoša, jer se svi sete da im ističu dokumenta pred odmor. Umesto čekanja u redu izaberite termin online preko portala eUprava.

Portal eUprava dozvoljava termine zakazivanja do 30 dana unapred, ali kako su leti gužve velike, a temperature blizu 40 stepeni bezmalo svaki dan, ukoliko su na vašoj opštini svi termini popunjeni, pogledajte neke u okolini, jer je velika šansa da ćete uloviti neko slobodno mesto.

Preko portala eUprava moguće je isto tako izvaditi i Digitalni zeleni sertifikat, kao potvrdu o vakcinacijipreležanoj bolesti ili obavljenom PCR testu, ukoliko putujete van granica naše zemlje (a savetujemo vam da pogledate i tekst o navigaciji, kad ste već skoro na putu do mora).

Da li ste registrovani?

Da biste zakazali termin online potrebno je da posedujete registrovani nalog na eUprava portalu, a ukoliko ga nemate, registracija je jednostavna i odgovor dobijete uglavnom u roku od 24 sata, iako na sajtu piše da se čeka do 48 sati.

Sve informacije o procesu registracije možete pronaći ovde.

Registracija je moguća korisničkim imenom i lozinkom ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, ako ga posedujete na ličnoj karti. Pošto će većina korisnika za registraciju koristiti korisničko ime i lozinku, potrebno je uneti sledeće podatke: ime, prezime, JMBG, broj lične karte ili pasoša, prebivalište, korisničko ime (e-mail) i lozinku.

Foto: screenshot
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
31/07/2022 21:41

Jel to vazi i za Kosovo?