Kako levo-liberalne organizacije iz Novog Sada nisu bile sposobne da okupe više od 20-ak ljudi, u pomoć su im priskočili istomišljenici iz Beograda

Ekstremstičke grupe na čelu sa bivšim gradonačelnikom Novog Sada Borislavom Novakovićem – Borom Soluncem, koji je za vreme svog mandata opljačkao gradski budžet, okupile su se večeras na ulicama Srpske Atine.

Kako levo-liberalne organizacije iz Novog Sada nisu bile sposobne da okupe više od 20-ak ljudi, u pomoć su im priskočili istomišljenici iz Beograda. Tako se došlo do paradoksalne situacije u kojoj opozicija protest pokušava da predstavi kao “pobunu građana Novog Sada” iako je većina od nekoliko desetina okupljenih došla iz Beograda.

Demonstranti su na početku zaustavili saobraćaj u Bulevaru oslobođenja i time nastavili opozicionarsku tradiciju prema kojoj svaki put njihove grupice maltretiraju građane i ugrožavaju im pravo na slobodno kretanje.

Kako je 24sedam već pisao, organizator ovog slabo posećenog skupa je bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković – Bora Solunac, a uz njega su i “aktivisti” čiji se aktivizam svodi na precrtavanje i vređanje srpske trobojke – Brajan Brković, Miran Pogačar i drugi.

Podsetimo,  Brajan Brković je unuk crnogorskog separatiste i srbomrzca Jevrema Brkovića. Jevremov unuk je, u potpunosti opravdao narodnu izreku da “iver ne pada daleko od klade” pa je u javnosti najpoznatiji po tome što je uništavao srpske zastave po Novom Sadu. Na protestu koji je održan prošli četvrtak, Brković je zajedno sa još jednim vandalom iz redova opozicije, aktivistom Demokratske stranke Dejanom Bagarićem napadao na policiju.

Miran Pogačar je, na prošlom takođe slabo posećenom protestu, zahtevao da se na sednici obrati Nebojša Milenković, osoba koja je iscrtanu srpsku trobojku nazivala “ordinarnim kičem”, a crtanje srpske zastave proglasio “talibanizacijom”!

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
28/07/2022 20:13

Nije propao, evo nas setamo! 🙂