FOTO: BK "F-89" / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Bokserski klub “F-89” iz Novog Sada organizuje u subotu 10. septembra na Spensu prvi memorijalni bokserski turnir u čast preminulog trenera Pavla Paje Milića. Kako za “Blic” objašnjava direktor kluba Dušan Vučetić, zvanični program i mečevi počinju u 14 časova na platou ispred nekadašnje Gradske kafane na prvom spratu Spensa.

– Na turniru je predviđeno da bude od 15 do 20 mečeva, a pored boksera iz Srbije, svoj dolazak i učešće na turniru najavili su i naši prijatelji iz Slovenije i Republike Srpske tako da će ova sportska manifestacija biti međunarodnog karaktera – priča nam Vučetić.

Dušan Vučetić u napadu
FOTO: BK “F-89” / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE Dušan Vučetić u napadu

Prema njegovim rečima, Turnir “Pavle Paja Milić” je pozivni a cilj organizatora iz Bokserskog kluba “F-89” je da se turnir uvrsti u takmičarski kalendar Bokserskog saveza Srbije.

– Paja je bio dugogodišnji trener Bokserskog kluba “Vojvodina”, a poslednjih pet godina svoje trenerske karijere je proveo u Bokserskom klubu “F-89” odakle je i otišao u trenersku penziju. Kroz svoju dugu trenersku karijeru Paja je stvorio jako puno šampiona, a samim tim i dobre ljude – zaključio je Vučetić i pozvao sve ljubitelje ove plemenite veštine da u subotu dođu na Spens i bodre svoje favorite jer se ulaz neće naplaćivati.

Takmičari BK "F-89" sa trenerom Pajom
FOTO: BK “F-89” / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE Takmičari BK “F-89” sa trenerom Pajom

Podsetimo, Bokserski klub “F-89” osnovan je u junu 2009. godine i do danas je iznjedrio mnoge šampione u raznim kategorijama. Među prvim registrovanim takmičarima bili su Jovan Mitrović, Zdravko Marić, Aleksa Borčić i Vladimir zlatanović, tada pioniri i školarci koji su se vrlo brzo istakli i osvojili četiri zlatne medalje na prvenstvu Vojvodine i četiri zlatne medalje na prvenstvu Srbije.

U prve dve godine postojanja BK “F-89” bio je prvi u Vojvodini u pionirskoj konkurenciji sve dok 2010. godine Dragana Zanini nije osvojila zlato na prvenstvima Vojvodine i Srbije i na taj način utrla put budućim šampionima ovog novosadskog kluba.

Bojan Zavišić i trener Paja
FOTO: BK “F-89” / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE Bojan Zavišić i trener Paja

Upravo su Dragana Zanini zajedno sa sadašnjim direktorom kluba Dušanom Vučetićem na mestu trenera zamenili Paju Milića koji je 2014. godine otišao u penziju. Od tada počinje i novo poglavlje BK “F-89” i njegova dominacija u ženskom boksu u Srbiji i Vojvodini.

Tadašnje višestruke šampionke Vojvodine i Srbije Ivana Savić, Ivana Stanojev, Aleksandra Brtka, Anđela Branković i Andrea Milošević i dan danas su ponos BK “F-89” uz brojne mlade nade kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments