Danas su počele prijave kojima se ostvaruje mogućnost da se subvencioniše ugradnja solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama na teritoriji Grada Novog Sada, a koje sprovodi Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Reč je o ugradnji solarnih panela snage koja nije veća od šest kW, te nabavci invertera, pratećih nosača panela i ostalih neophodnih elemenata za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem.

Na javni poziv mogu da se jave svi, osim onih koja su u prethodnom periodu već koristili sredstva Grada za slične aktivnosti, kao i oni koji su u poslednje dve godine dobili novac za slične aktivnosti, ali su bili odustali od investicije.

Ovo su uslovi koje podnosioci prijave moraju ispuniti.
1. Podnosilac prijave treba da je vlasnik objekta za koji podnosi prijavu i da je vlasnik ili nosilac prava nad brojilom, ili ukoliko podnosilac prijave nije vlasnik objekta za koji se podnosi prijava, neophodno je da ima prijavu boravka na adresi objekta za koji podnosi prijavu i uz prijavu da podnese pisanu saglasnost vlasnika objekta overenu od strane javnog beležnika da se za objekat može podneti prijava.
2. Podnosilac prijave treba da je priključen na distributivnu mrežu električne energije i da je na poslednjem računu za potrošnju električne energije registrovana potrošnja od minimum 30 kWh.
Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje, predstavlja manji iznos od 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om, a maksimalno 420.000,00 dinara sa PDV-om, i iznosa koji se dobija množenjem snage panela u kW iz dostavljene profakture, sa iznosom od 70.000,00 dinara sa PDV-om. Za solarne panele kapaciteta preko 6 kW razliku do ukupne vrednosti radova prema predračunu izabranog privrednog subjekta snosiće domaćinstva.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva na oglasnoj tabli i zvaničnoj internet stranici Gradske uprave.

Javni poziv je otvoren zaključno sa danom 23.06.2022. godine.

Sve detalje u vezi sa konkursom možete pronaći na stranici https://environovisad.rs/vesti/209

nsuzivo.rs
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragan
01/06/2022 06:25

Toliko jednostavna procedura da jednostavno odustajem!