Foto: Beoinfo
JGSP “Novi Sad” je nakon ugovorenog kreditnog aranžmana predstavnika Grada Novog Sada i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) raspisao javnu nabavku za 10 novih, niskopodnih, električnih autobusa sa punjačima. 

– Pre svega bih se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću i Gradu Novom Sadu na postignutom veoma povoljnom kreditnom aranžmanu sa EBRD, koji će nam omogućiti ne samo nastavak investiranja u vozni park, već i nastavak razvoja održivog javnog prevoza u našem gradu. Poznato nam je kakav veliki ekološki uticaj autobusi imaju na životnu sredinu. Mi smo u proteklom vremenu uspeli da kupimo 100 novih vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas koji ispunjavaju najviše ekološke standarde Euro 6. Ova nova „zelena“ investicija korak je dalje ka podizanju kvaliteta prevoza, ali i kvaliteta života naših sugrađana, jer će uvođenje električnih autobusa doprineti dodatnom smanjenju emisije štetnih gasova i smanjenju nivoa emitovane buke. Verujem da ćemo uspešno završiti ovu javnu nabavku i da ćemo već naredne godine dobiti prve „zelene“ autobuske linije u Novom Sadu – rekao je povodom raspisane javne nabavke direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić.

Tender je otvoren do 20. decembra. Procenjena vrednost nabavke je osam miliona evra, uključujući i PDV.

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragan
07/11/2021 00:42

Najbolje bi bilo instalirati tramvajske linije po bulevarima (ionako niko ne vozi desnom trakom) a popreko da povezuju ovi električni autobusi i to bi bilo rešenje za narednih 100g. Taksiste naterati da za 5 g svi idu na plin, struju ili ev hybrid i sve rešeno