Foto: Associated Press
Iako je prvi reket sveta i devetostruki šampion Australian opena Novak Đoković deportovan zbog problema sa vlastima i vakcinacijom, postoji primer mladića koji nije imao nikakve probleme bez obzira na to što je stigao pozitivan na korona virus i samo desetak dana posle toga zaigrao na turniru.

Reč je o Sebastijanu Kordi (21), Amerikancu i sinu nekadašnjeg češkog igrača Petra Korde koji je došao u istom periodu kada i Novak u Australiju (6. januara), pa se sa pozitivnim testom povukao sa turnira u Adelajdu i ostao u izolaciji u sobi. Iz nje je pisao da “nema simptome i da je dobio dva negativna testa od kada je testiran pozitivno”.

Korda je u ponedeljak zaigrao na Australijan openu, koji je osvajao u juniorskoj konkurenciji i napravio je iznenađenje pobedom protiv Kameruna Norija.

Za to vreme, najboljeg igrača sveta su ostavili na cedilu, poslali mu medicinsko izuzeće s kojim nije mogao ni da prođe graničnu policiju i bila jedan od glavnih razloga košmarnih problema devetostrukog šampiona Australijan opena i prvog reketa sveta.

ĐOKOVIĆ KONAČNO DOBIO DOBRE VESTI

Iako se poslednje dve nedelje suočavao sa velikim problemima, oglasili su se određeni sponzori koji su godinama uz najboljeg tenisera sveta i odlučili da u celoj priči stanu uz njega.

“Rajfajzen” banka se oglasila i nedvosmisleno dala podršku Novaku Đokoviću.

– Odluka “Rajfajzen” banke o saradnji donesena je mnogo pre aktuelnog izveštavanja o Novaku Đokoviću i njegovom statusu vakcinacije protiv kovida-19 ili njegovog učešća na Australijan openu – rekli su iz banke.

Takođe, i švajcarski proizvođač satova “Iblo” (Hublot), nastaviće saradnju sa Đokovićem.

-Novak Đoković je svoja ličnost. Ne možemo komentarisati nijednu njegovu ličnu odluku. Iblo će nastaviti svoje partnerstvo sa svetskim teniserom broj jedan – poručili su iz ove kompanije.

Kako je saznao američki “Forbs”, za sada je samo “Lakost” pod znakom pitanja i koji će tek obaviti razgovore sa Đokovićem. Ostali sponzori, za sada, nisu se oglasili, kao što su: “Asics”, “Head”, “Lemmer”, “NetJets”, “Peugeot” i “Ultimate software group”.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments