Foto: Startup Info
Direktorka Poreske uprave Dragana Marković u intervjuu za RTS istakla je da veruje da će se pozitivan trend naplate nastaviti i u 2022. godini.
Marković je dodala da sve one koji do 1. maja ne budu povezani preko novih fiskalnih uređaja, slede sankcije od novčane kazne, prekršajnih postupaka do mera zatvaranja.
Na sajtu Ministarstva finansija navedeno je da u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, svi obveznici fiskalizacije imaju rok do 30. aprila tekuće godine da pređu na model e-fiskalizacije, koji podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softverskog rešenja.
Od 1. maja 2022. godine, obveznici moraju da izdaju nove fiskalne račune sa QR kodom, kako bi nastavili da rade u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji. U suprotnom, oni će biti podložni kaznenim merama.
Napomenuto da su obveznici fiskalizacije u obavezi da najpre putem portala Poreske uprave ePorezi prijave lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, a zatim je potrebno da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni poslovni prostor koji su prijavili.
ekapija.com/nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments