Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Od juče zvanično najbolji teniser sveta Danil Medvedev, spletom čudnih okolnosti i bez trofeja u rukama, prekinuo je dominaciju Novaka Đokovića, ali je posle trijumfa nad Nišikokom neizostavna tema bio i sukob u Ukrajini.

Uvodni deo konferencije prošao je u komentarisanju činjenice da je uspeo ono što mu je u Melburnu promaklo, da se sruši Đokovića i dođe na čelo ATP liste.

Ruski as je priznao da nije znao da će biti prvi bez obzira na ishod u Akapulku.

 -Naravno, u ovakvom trenutku shvatate da tenis nije tako važan. Dobio sam dosta poruka, bilo je emocija… Ovo je pravi rolerkoster – istakao je na konferenciji Medvedev dodajući da je bio zbunjen kada je saznao da je dospeo na prvo mesto ATP liste.

Zatim je oduševio mnoge izjavom da je za mir u svetu, bez obzira što je veliki poštovalac predsednika Rusije Vladimira Putina i što su mnogi “navijali” da otvoreno odabere stranu svoje zemlje u sukobu sa Ukrajinom.

Praćenje vesti od kuće, pa buđenje ovde u Meksiku, nije bilo lako. Time što sam teniser, želim da promovišem mir širom sveta. Igramo u toliko različitih zemalja. Bio sam u toliko zemalja kao junior i kao profesionalac. Jednostavno nije lako čuti sve ove vesti… Ja sam za mir – zaključio je Medvedev, koji će se u polufinalu Akapulka sastati sa Rafaelom Nadalom u svojevrsnoj reprizi finala Australijan opena.

sportske.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments