Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Slovačke Republike u Republici Srbiji Nj.E. Fedorom Rosohom u Gradskoj kući. Zvaničnici su ocenili da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, a Vučević je još jednom zahvalio na podršci koju je Slovačka Republika pružila Novom Sadu u borbi sa epidemijom virusa Korona

Vučević je rekao da je slovačka zajednica integrativni deo Novog Sada i Vojvodine, te da Novi Sad kao harmonična multinacionalna zajednica, pruža punu podršku negovanju kulture i identiteta Slovaka.

Odnosi Srbije i Republike Slovačke su tradicionalno stabilni i prijateljski što omogućava da se na nivou lokalnih samouprava realizuju dobri zajednički projekti, a posebno na polju privrede, rečeno je na sastanku. Gradonačelnik Miloš Vučević i ambasador Rosoha izrazili su spremnost da sa svojih pozicija doprinesu povezivanju kompanija i ekonomskoj razmeni.

Ambasador Rosoha čestitao je Novom Sadu preuzimanje titule Evropske prestonice kulture, a sagovornici su konstatovali da će ove godine Novi Sad biti stožer kulturne saradnje evropskih gradova što će doprineti i turizmu i ekonomiji.

Foto: Grad Novi Sad

Ambasador je takođe najavio učešće umetnika iz Slovačke u programima Evropske prestonice kulture. On je rekao da će naredne nedelje u KC ”Svilara” biti otvorena izložba umetnika jedinstvenog u svetu koji radi sa staklom, a koji je poreklom Slovak, te da će i folklorni ansambl iz Slovačke nastupiti u Novom Sadu na leto 2022. godine.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments