Pobeda Slavije

Juče je u okviru 20. kola Novosadske lige odigrana derbi utakmica između domaće Slavije i gostujuće ekipe Šajkaša 1908 iz Kovilja.

Tvrda utakmica, bez mnogo šansi na obe strane i samo jedan postignuti gol, to je slika jučerašnje utakmice. To se delimično i očekivalo jer se u ovakvim utakmicama ne rizikuje maksimalno, u derbiju može da se izgubi sve što ste gradili čitave sezone. Utakmicu je obeležila i žustra igra obe ekipe pa je glavni arbitar Nikolaš imao pune ruke posla, pokazano je čak deset žutih kartona i jedan crveni u nadoknadni vremena.

Početak utakmice je obeležio taktičko nadmudrivanje i opipavanje protivnika. Prvu polušansu imali su gosti nakon centaršuta Karasa a Igračev nije bio maksimalno skoncentrisan. Prvu šansu su takođe gosti napravili ali Igračev je iskosa uspeo samo da šutne preko gola. Uzvratili su domaći preko Đankovića u 35. minutu utakmice , ipak udarac nije bilo dovoljno jak i Mandić je ”lagano” zaustavio udarac. Igrao se 43. minut utakmice kada smo videli jedini gol sa ove utakmice. Centaršut u kazneni prostor poslao je Gajić a nespretnu rekaciju odbrane iskoristio je Asani koji pogađa prazan gol za 1:0 i veliko slavlje na stadionu.

Na samom početku drugog dela igre, gužva u šesnaestercu domaće ekipe međutim rezervista Stanković uspeo je samo da uputi slab udarac ka golu Čavića. Bez stopostotnih šansi u čitavih devedeset minuta utakmice, sve šanse su nastale uglavnom nakon prekida ili udarcima sa distance. Pokušavali su gosti da dođu do gola Slavije, ali je odbrana dobro držala liniju i dozvoljavala samo udarce sa distance koje je Čavić rutinski ”hvatao”. Kapiten Šajkaša 1908 Veselinović nije bio primetan na utakmici, bio je odsečen, vezni red nije mogao da mu da korisnu loptu iz koje bi on pripretio. I sa druge strane slična situacija, domaćin nije imao rešenje za završni pas , odbrana Koviljčana držala je Đankovića, Feratija i Asanije daleko od gola. Ipak, uspeo je Asani još jednom da umakne gostujućoj odbrani u 70. minutu utakmice, ali je šutirao preko gola i ostalo je 1:0. U poslednjih deset minuta, igre faktički nije bilo a u 90. minutu Karas je drugi put požuteo i morao je tuširanje pre vremena.

Slavija je uspela da dođe do izuzetno bitne pobede i da u direktnom duelu skine ekipu Šajkaša sa vrha i sebe postavi na tron. Ruku na srce, ima još dosta da se igra i ništa još nije gotovo ali ova utakmica može da bude prekretica. Gosti iz Kovilja nisu bili zadovoljni suđenjem.

Sudijska trojka

Sudijska trojka koja je ”iznela” ovaj derbi, predvođena glavnim sudijom Nikolaš Nemanjom i pomoćnicima Dragoljević Zoranom i Milovanović Radenkom.

OFK Slavija: Čavić, Jašović, Gajić, Janić, Stajić, Ubović, Dražić, Đanković, Ferati (od 66. Stojičić), Asani (od 90. Radovanović), Vučković ( od 74. Kućenič).

Šajkaš 1908: Madnić, Gojkov, Pavkov, Karas, Zaov, Maljurić, Kotuljača (od 64. Panić), Kovačević (od 84. Živanov), Veselinović, Nikolaš (od 84. Milanović), Igračev( od 33. Stanković).

S.Š.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments