Foto: Showbiz Cheat Sheet

Američki glumac Edvard Norton otkrio je da je Pokahontas, romantizovana i mitologizovana ćerka poglavice Indijanaca iz 17. veka, njegova 12. prabaka.

Norton je saznao za svoju porodičnu vezu sa ženom koja se udala za naseljenika iz Virdžinije Džona Rolfa u utorak u epizodi PBS-ove genealoške istorije emisije „Finding Our Roots“.

Istoričar i voditelj Henri Luis Gejts mlađi potvrdio je da su dugogodišnje porodične glasine istinite, rekavši Nortonu: „Imate direktan papirni trag, bez sumnje, vezu sa vašom 12. prabakom i pradedom, Džonom Rolfom i Pokahontasom. ”

Prema Gejtsu, par se venčao 5. aprila 1614. u Džejmstaunu u Virdžiniji. On je dodao da dokumenti otkrivaju da je Pokahontas umrla tri godine kasnije u Grejvsendu u Engleskoj, dok je Rolf umro 1622.

-To te samo tera da shvatiš kako si mali deo cele ljudske priče- istakao je Norton nakon otkrića.

Emisija, koja prati istoriju predaka poznatih ličnosti, takođe je otkrila da je Nortonov treći pradeda, Džon Vinsted, posedovao porodicu robova uključujući 55-godišnjeg muškarca, 37-godišnju ženu i pet mladih devojaka, starih četiri, šest, osam, devet i deset godina.

-To nije presuda vama u vašem životu, ali to je sud o istoriji ove zemlje i to treba pre svega priznati, a onda se s njim treba boriti- naglasio je glumac i dodao da “kada pročitate ‘rob od osam godina’, samo želite da umrete.”

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments