Foto: domaćirecepti.com

Čokoladni kolač, brz i jednoa stavan za pripremu će upotpuniti vaš nedeljni meni. A za pripremu ovog kolača ne trebni puno novčanih sredstava, čak šta više možda i sve sastojke pronađete u vašoj kuhinji.

SASTOJCI:

2 dcl mleka

1 margarin

350 g šećera

5  kašika kakao praha

100 g za kuvanje

1/2 kesice praška za pecivo

5 žumanaca

5 belanaca umućenih u “sneg”

5 kašika brašna

Foto:najboljirecepti.com

PRIPREMA:

U jednoj šerpi šećer i kakao lagano izmešati, čokoladu iseckati na manje komade, margarin narezati na listiće i sve preliti mlekom, staviti da se kuva, dok se ne sjedini i sačekati dok ne počne da vre, nakon toga skloniti sa šporeta i od te mase odvojiti 2 dcl i staviti sa strane, a ostatak ohladiti

Napraviti “sneg” od 5 belanaca, penasto izmiksati i žumanca, a nakon toga izmiksanim žumancima dodati onaj prvi deo čokoladne mase, brašno pomešati sa praškom za pecivo i snegom od belanaca. Onih preostalih 2 dcl mase još uvek ne dirati.

Tepsiju namazati koju ste odvojili za pečenje, posuti brašnom, i uliti smesu. Kolač staviti da se peče u zagrejanu rernu na odprilike 180 do 200 stepeni oko 30 do 35 minuta. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen, lagano je zabodite , pa ako je suva  kad je izvadite gotovo je, u protivnom, nek se još malo peče.

Kad je kolač pečen, ne vadite ga iz tepsije, ostavite ga da se ohladi, kada je napola hladan, dobro ga celog izbosti čačkalicom i sad uzmete onih 2 dl mase, po želji u tu masu dodate malo ruma i prelijete po celom kolaču.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments