Foto: AP

Srbija bi mogla da dobije NBA pojačanje za Svetsko prvenstvo. Aleksej Pokuševski (21) mogao bi da bude deo ekipe Svetislava Pešića na Mundobasketu (od 25. avgusta do 10. septembra). Potvrdio je to i generalni menadžer Oklahome Sem Presti. Za razliku od prošle godine, kada nije dobio dozvolu za Eurobasket, ovog puta stvari su se izgleda promenile.

Kao što običaji u najjačoj ligi na svetu nalažu, posle završetka sezone organizuju se konferencije za medije na kojima svi članovi kluba odgovaraju na pitanja novinara. Kada je upitan za mladog srpskog igrača Presti je otkrio i zanimljiv detalj. “Mislim da će igrati za reprezentaciju na leto i po meni je to dobra stvar. Njegov napredak je vidljiv. Tokom sezone imao je greške, to je normalno, mlad je, ali kako sezona odmiče tako možete da vidite koliko je ustvari napredovao“, rekao je Presti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pokusevski Aleksej (@17_poku)

Pokuševski je ove sezone prosečno beležio 8,1 poen, 4,7 skokova i 1,9 asistencija po meču i da nije bilo problema sa povredom verovatno bi statistika izgledala još bolje. “Znate šta je zanimljivo kod njega? Ako biste gledali prvi deo sezone, prvih 30 utakmica. Pokuševski je bio jedna od tri-četiri glavne priče o našem timu u tom periodu. Onda dođe kraj sezone, dogodi se sve i svašta i zaoravite napredak koji je napravio. Ne kritikujem nikoga, samo govorim koliko informacija se pojavi i nešto se zaboravi. Imao je sjajnu godinu, radio je tokom leta, bio je starter na početku sezone.”

U Oklahomi su uveren ida će sve doći na svoje sa Aleksejem koji u decembru puni 22 godine. “Proces je drugačiji, rekao sam ranije da ćemo znati za četiri godine i mislim da je sjajno reagovao na različite okolnosti. Bio je u Razvojnoj ligi, imao povrede, sazreo je, oseća se komfornije. Njegova odbrana, mnogo je napredovao u tome. Sada bolje štiti obruč”, rekao je Presti.

FOTO: USA TODAY SPORTS / PROFIMEDIA

Inače, Pokuševskom “ruki” ugovor sa Tanderima ističe na kraju seldeće sezone i tada će klub biti u mogućnosti da mu ponudi novi, znatno unosniji. Ove sezone zaradio je 3,2 miliona, sledeće dobija 5 miliona i sledećeg leta postoji mogućnost o produžetku saradnje. Ako je sudeći prema pohvalama generalnog menadžera, mogao bi da dobije višegodišnji ugovor sa mnogo boljim finansijskim uslovima.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments