„Srpska Kapadokija“ počinje sa radom sutra – Pogledajte kako teku pripreme (FOTO)

Foto: Turistička organizacija Inđija

Aktuelna vest da Inđija postaje turistički mamac zbog neverovatne ponude koja će za samo jedan dan otpočeti sa radom, razveselila je mnoge naše građane, a juče su povodom toga obavljene i prve pripreme.

O čemu je reč?

Nova turistička ponuda Inđije koja je najavljena da počinje sa radom 3. juna obuhvata letenje balonom. Svi posetioci Inđije biće u mogućnosti da osete atmosferu koju dožive turisti Kapadokije. Naime vožnja šarenim balonima iznad centralnog dela Turske postala je zaštitni znak ovog grada. Brojni turisti čekaju u redu da bi doživeli ovu magiju, a slike koje se zabeleže sa brojnim balonima i turistima u njima postale su zaštitni znak turskog turizma.

Upravo na tu ideju došla je opština Inđija koja je u svoju turističku ponudu uvrstila let balonima. Ovo zadovoljstvo može se probati od 3. juna pa sve do kraja leta.

1. juna obavljene su i prve pripreme za dan otvaranja. Prvi baloni su pušteni u rad i nekolicina je već bila u prilici da se provoza u ovoj probnoj vožnji. Naime, probna vožnja balonima bila je organizovana za predstavnike institucija, dok će svi ostali zainteresovani biti u prilici da to oprobaju već sutra.

Foto: Turistička organizacija Inđija

Lokacija za let balonima

„Srpska Kapadokija“ biće otvorena za posetioce u okviru Krčedinske ade, odakle će baloni leteti. Zanimljivo je da je za ovu turističku ponudu učestvovali i sami konstruenti ove atrakcije, Turci. Naime, turska agencija “Kapadokya Kaya Balloons” zajedno sa Turističkom organizacijom Inđija i Turističkom organizacijom Novi Sad je sklopila saradnju u ovom projektu.

Cena leta biće 5940,00 dinara po osobi, a zavisno od veličine balona zavisi i koliko će turista balon moći da primi. Poznato je da će u manje balone moći da stane četvoro ljudi, dok u velike balone 20 osoba.

Čitav potez na kome će baloni leteti na Krčedinskoj adi je potpuno turistički opremljen. Turisti će pored fotografisanja, info centra, kafića moći da uživaju u prelepim pejzažima, prirodi i životinjama koje se na ovom delu nalaze.

Foto: Turistička organizacija Inđija

Dok se čekaju prvi letovi i fotografije sa „Srpske Kapadokije“ nije loše pomenuti da će ova turistička atrakcija biti uvrštena u turističku ponudu Novog Sada čime se svakako očekuje dodatno povećanje turizma, kako Inđije, tako i Novog Sada.

Gde kupiti karte?

Karte za ovo jedinstveno iskustvo možete kupiti u agenciji Explore Travel Novi Sad koja se nalazi na adresi Svetozara Miletića 6 u Novom Sadu, ali i putem broja 065/4660069, kao i putem mail-a kartesrpskakapadokija@gmail.com.

Letenje balonom biće organizovano utorkom, sredom i nedeljom od 19.00 časova.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti