Foto: Jill Mead/The Guardian
Najmanji mikrostan u Londonu smešten je u viktorijanskom objektu u Kleptonu, u istočnom Londonu. Njegovi prodavci smatraju da je najmanji koji je izašao na tržište u prestonici, jer ima samo 7 kvadrata!
Minimalna cena koju su odredili aukcionari je 50.000 funti, ali se očekuje da će biti veća jer je kupljena za 103.500 funti u maju 2017.
Stan je primer onoga što stručnjaci kažu da je sve veći fenomen malih domova, vođen rastućim cenama kirije i nekretnina. Mikrostanovi postaju sve traženiji i još manji, kažu.
Foto: Jill Mead/The Guardian
Stan Klepton je nedavno renoviran i ima veliki prozor. Da bi se maksimizirao prostor, ima kapetanski krevet iznad skladišnog prostora i ormara. Prostor između kreveta i zida je otprilike dovoljno širok da raširite ruke, a tu je i sto na rasklapanje za jelo ili rad. Toalet i tuš su u posebnoj vlažnoj prostoriji.
Vlasnik je već nadoknadio svoju investiciju dobijajući 800 funti zakupnine svakog meseca. Trenutni zakupac većinu vremena živi negde drugde i provede samo noć ili dve svake nedelje u stanu jer je bliže poslu.
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Saki
25/02/2022 10:15

Ni kod nas u NS nije nista bolje