Претрага
Претрага
Close this search box.

Student medicine Dragan Turanjanin najbolji akademac Univerziteta u Novom Sadu u 2022. godini

Foto: N. Karlić

Dragan Turanjanin je najbolji student Univerziteta u Novom Sadu, student generacije u 2022. godini, sa prosečnom ocenom 10. Fakultet je završio krajem jula- Integrisane akademske studije medicine na Medicinskom fakultetu.

Tokom šest godina, koliko traju studije, od avgusta 2016. pa do jula 2022. godine, on je sve ispite položio sa najvišom ocenom, a samo je dva puta poništavao devetke i u narednom ispitnom roku polagao za 10.

– Zaista je velika čast primiti priznanje za najboljeg studenta Novosadskog univerziteta i ponosan sam na to – kaže Turanjanin. – Studije su bile duge i naporne, 200 kolega je na godini i ako hoćeš maksimalno da se potrudiš, to je naporan proces. Lepo je na kraju videti rezultat svega toga, kao i činjenicu da to neko ceni, ali ujedno sve to sa sobom nosi i svoju odgovornost.

Tokom studija, kako Turanjanin potvrđuje, nije baš sve glatko išlo, s obzirom na to da je reč o obimnom gradivu i složenim ispitima.

– Medicina je odgovorna grana života i ako je to izbor, onda se mora posvetiti maksimalno. Nisam išao na najviši prosek, ali namestilo se na prvoj godini studija i posle sam nastojao da održim. Bilo je situacija kada se ispiti smeste u samo jednu sedmicu, ali u svakom roku sam polagao najmanje dva ispita. Da kažem da je pored znanja, potrebno imati i sreće na ispitu jer predmetni profesori znaju mnogo bolje od nas.

Društveni život, u pauzi između predavanja i učenja, nije zapostavljao, kao ni bavljenje sportom i rekreacijom.

Foto: N. Karlić

– Imam sjajne kolege i koleginice, učili smo zajedno tako da je tu bio ispunjen socijalni aspekt. Sa kolegom sam išao često na tenis, pogotovo kad su vremenske prilike to dozvoljavale, a u bioskop redovno, jer volim filmove. Takođe, sve porodične obaveze sam ispunjavao – kaže Turanjanin.

Draganu predstoji stažiranje u novosadskom Domu zdravlja, zatim sledi polaganje državnog ispita, pa specijalizacija.

– Planiram anesteziologiju. Bavio sam se time, tri meseca bio na stručnoj praksi i znam da je veoma zahtevna grana i teorijskog i praktičnog znanja. Anesteziologija je kompletna primena medicine na jednom mestu i to ostvarenje bi bila kruna svega. Dakle, ima još mnogo toga da se uči – zaključio je Turanjanin.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti