Foto: studomat.ba
Biljka je koja donosi mir, sreću, ljubav i uspeh u životu. A nadamo se da pomaže i pri spremanju ispita!

U nastavku pročitajte par razloga zbog kojih trebate kupiti srećni bambus.

1. Donosi sreću

Po starom kineskom verovanju srećni bambus svom vlasniku donosi prosperitet svake vrste. Koristi se hiljadama godina da privuče pažnju, dobrobit i balans.

2. Može se gajiti i u vodi

Ovu biljku ne moraš držati u zemlji, lako se gaji i u vodi. Zbog toga se može koristiti i kao dekoracija za akvarijum. Pritom, dodaje kiseonik za ribice.

3. Lako se održava

Ovo je idealna biljka kao poklon za ljude koji su početnici, kad je briga o biljkama u pitanju. Dovoljno joj je promeniti vodu jednom nedeljno, a može se držati i na mestima gde nema prirodne svetlosti.

4. Odlična je dekoracija

U pitanju je vrlo dekorativna biljka, a broj stabljika ima svoje značenje, pa tako dve stabljike predstavljaju ljubav, pet stabljika donose zdravlje duha i tela. Stabljike se mogu povezati i aranžirati na razne zanimljive načine. Donosi dašak istočnjačke egzotike u tvoj dom, prenosi Ultra.

5. Različitih je veličina

Sretni bambus se može pronaći u različitim veličinama, pa možeš izabrati onu koja ti najviše odgovara. Manji za radni sto ili veći koji će dominirati prostorijom.

studomat.ba

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
09/11/2022 10:26

O sreći koju donose pojedine biljke smeško je govoriti! Naravno, sreća je uživati u njenoj lepoti, gledati je i negovati, ali da omogućuje sve ovo što ste nabrojali, neće baš biti! Kamo sreće, u tom slučaju bi kupili biljku, nakrivili kapu i nšta ne bi radili!
Uzgred, ova biljka nema nikakve veze sa bambusom, njen je naziv “dracena”!