Foto: Anari AI

Da je Novi Sad evropska, a i svetska, prestonica IT industrije koja sve više uzima zamah, pokazao je i Jovan Stojanović, novosadski IT stručnjak iz oblasti veštačke inteligencije, jedan od osnivača Anari AI kompanije.

Magazin Analytics Insight svrstao je Stojanovića među deset najboljih influensera u svetu veštačke inteligencije. Opisuje ga kao “tehnološkog preduzetnika sa više od 12 godina iskustva u tehnologiji sa fokusom na veštačkoj inteligenciji”.

Anari AI, novosadska kompanija, pokazala je da je svet veštačke inteligencije promenjen. Podsećamo, oni su jedina kompanija koja razvija čipove na cloud-u, a nemački fond koji je investirao u Novosađane, prepoznao je revoluciju koju su doneli u ovu industriju.

Ova kompanija je u martu podigla investiciju od 2 miliona dolara, od jednog od vodećih svetskih investicionih fondova koji ulažu u tehnologiju.ž

-Ovo je lokalna priča, imamo tim od 20 ljudi u Novom Sadu sa savetnicima koji su širom sveta- rekao je tada za NS Uživo Jovan Stojanović, direktor i osnivač ove kompanije.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Slobodan
27/11/2021 14:06

u centru SFa zivim godinama. Niko nikad cuo za njih.