Foto: Shuterstock

Stiže i nova novčana pomoć države. Posle podrške svima koji su zaposleni u zdravstvu, država je odlučila da finansijski pomogne još jedan sektor u javnoj upravi. Po 10.000 dinara za zaposlene u socijalnim ustanovama stiže u petak, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

Kako su rekli iz kabineta ministra, isplata će biti u petak, a novac dobijaju zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, odnosno negovateljice, vaspitačice, zaposleni na održavanju higijene… U pitanju su ustanove socijalne zaštite, ne i vrtići.

Da će narednih dana po 10.000 dinara dobiće zaposleni u socijalnim ustanovama, najavio je pre neki dan i predsednik Aleksandar Vućić.

On je na rekao da će ta pomoć biti isplaćena vaspitačicama, negovateljicama, kuvaricama… i ostalim radnicima u socijalnim ustanovama.

– Kada smo davali zdravstvenim radnicima, nismo dali za njih i to je naš dug prema njima – izjavio je Vučić.

Polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara, a od januara su uvećane i plate u javnom sektoru za 7 do 8 odsto.

Stiže i 100 evra za mlade

Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

“Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne”, rekao je nedavno ministar Siniša Mali.

Podsetimo prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1. 017.000 mladih.

(Kurir.rs/Blic)

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragana
12/04/2022 11:58

A sta je sa pomoci prosvetarima i cistacicama u skolama