Foto: TONS
Kako je Novi Sad poznat kao grad bicikala, udruženje građana „Tour de Fruška“ je kao svoj doprinos Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada, koju vidi kao svog partnera i prijatelja istoimene manifestacije, odlučilo da ustupi na korišćenje bicikl.

U prisustvu člana Gradskog veća za privredu Milorada Radojevića, bicikl uručio je vlasnik i osnivač „Invictabike“ brenda i jedan od organizatora maifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš, a u ime TONS-a, bicikl je primio direktor Branislav Knežević. Ovaj ustupljeni bicikl, napravljen je u Novom Sadu u većoj seriji od 300 komada, a proizvođač je „Invictabike”.

Zanimljivo je da je ovo jedan od primeraka kojim je započeta prva serija novosadskih bicikala. Ovaj bicikl je namenjen muškarcima i ženama i predviđen je za lakšu gradsku vožnju.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je rekao da je važno što se ovaj bicikl proizvodi u Novom Sadu i istakao da se na taj način povećava upošljavanje stanovnika, te da će tako turistička ponuda biti bogatija, a turisti biti u prilici da na pristupačniji i ekološki prihvatljiviji način dožive turističku ponudu grada. Takođe, on je ocenio da je manifestacija „Tour de Fruška“ koja će biti održana uz podršku Grada u maju ove godine, značajan događaj za promociju biciklizma i ciklo-turizma.

Foto: TONS

– S obzirom na to da je Grad Novi Sad uložio u infrastrukturu za bicikliste i omogućio našim sugrađanima da pomoću subvencija lakše dođu do novog bicikla, odlučili smo se za sopstvenu proizvodnju bicikala, sa sedištem u Novom Sadu. Sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada smo ostvarili kvalitetnu saradnju i rešili da krenemo u zajedničku kampanju podsticanja građana da se opredele za bicikl kao glavno prevozno sredstvo u gradu. Takođe, turistima koji dolaze u naš grad želimo da omogućimo razgledanje grada na biciklima, jer je Novi Sad prepoznat kao grad bicikala – naglasio je osnivač „Invictabike“-a Ivan Arpaš.

Direktor TONS-a Branislav Knežević istakao je važnost promocije ciklo-turizma u Novom Sadu, te da će TONS u narednom periodu u svoju publikaciju „52 vikenda u Novom Sadu“ uneti sve nove biciklističke rute u gradu i okolini. Takođe je naglasio da se na taj način turisti podstiču na obilazak Novog Sada i okoline ovim prevoznim sredstvom, kao i na rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima. U tom smislu, dogovoreno je da „Invictabike“ bude saradnik TONS-u u izradi  „GPS“ koordinata za biciklističke staze na digitalnoj mapi, na čijoj pripremi TONS već uveliko radi.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments