Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
U okviru priprema za predstojeću grejnu sezonu, kako saznajemo u JKP „Novosadska toplana“, u toku je punjenje sistema, odnosno vrelovodne mreže i kućnih instalacija.

Punjenje je postepeno, u svih šest toplotnih područja koje toplotnom energijom snabdeva „Novosadska toplana„. Iz ovog preduzeća apeluju na potrošače da u ovom periodu obrate pažnju na ispravnost kućnih instalacija, kao i da svako curenje na njima prijave „Novosadskoj toplani„, kako bi do zvaničnog početka grejne sezone svi kvarovi bili sanirani, a isporuka toplotne enrgije za grejanje bila nesmetana za sve objekte priključene na sistem.

Grejna sezona u Novom Sadu, u skladu sa Odlukom o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom enrgijom iz Toplifikacionog sistema Grada, počinje 15. oktobra. Grejanje može početi i ranije, ukoliko je, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura spoljnog vazduha izmerena u Novom Sadu tri dana uzastopno u 21 čas 12 stepeni Celzijusovih ili niža, ali ne pre 1. oktobra.

Svi ranije započeti radovi, u okviru građevinske sezone na rekonstrukciji vrelovodne mreže su završeni, izuzev radova u Ulici Stanoja Stanojevića, Branislava Nušića i u Ulici Kraljevića Marka. Iz „Novosadske toplane” navode da su radovi u ovom delu grada u fazama koje ne remete pripremu za grejnu sezonu. I ovi, kao i svi radovi koje je „Novosadska toplana” obavljala tokom leta, obezbediće pouzdaniju i kvalitetniju uslugu.

Dežurni telefoni

U slučaju curenja na kućnoj instalaciji, kako kažu u JKP „Novosadska toplana”, potrebno pozvati broj telefona 4881-105 koji je, zbog hitnosti intervencije i dostupnosti, korisnicima 24 sata na raspolaganju, isključivo za tu vrstu prijave. Napominju da, ukoliko se prilikom punjenja kućnih instalacija za grejanje, u objektu primeti konstatovano curenje na istalacijama, neophodno je da se havarija sanira i o završetku radova obavesti Korisnički centar „Novosadske toplane” pozivom na broj telefona 0800-100-021, svakog dana od 6 do 22 časa.

Podsećanja radi, ove godine obnovljene su deonice vrelovodne mreže u Visarionovoj ulici, u Orlovića Pavla, Vojvode Knićanina, u Ulici Kraljevića Marka, Kornelija Stankovića, u bloku Bulevara oslobođenja, Jovana Đorđevića i Ulici Jovana Boškovića, potom na deonici od Toplane „Sever“ do Bulevara oslobođenja, u Svetojovanskoj, u bloku Ložioničke i Svetozara Ćorovića kao i u Partizanskoj ulici.

U toku je izgradnja vrelovodnih priključaka za objekte u Devet Jugovića 13 i za objekat na uglu Stražilovske i Ulice Maksima Gorkog, gde su na snazi manje izmene režima saobraćaja. Počela je i izgradnja priključka za objekat u Ulici Filipa Višnjića broj 8, zbog čega se za saobraćaj zatvara deo kolovozne trake u zoni radova u toj ulici i saobraćaj će se odvijati u suprotnoj traci uz naizmenično propuštanje vozila, i to sve do 11. oktobra. Iz Toplane ističu da izgradnja vrelovodnih priključaka ne utiče ni na kvalitet, ni kontinuitet u isporuci toplotne energije, pa tako mogu i obavljaće se, po potrebi, tokom čitave godine.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments