Foto: NS Uživo
Treća Novosadska cvetna pijaca počela je juče u petak, a traje još danas u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.

Na dobro poznatoj lokaciji, plato ispred SPENS-a, svim sugrađanima i sugrađankama predstavljaju se proizvođači cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, proizvođači meda i hrane.

Prema rečima posetilaca, cene su zaista pristupačne i ponuda je raznovrsna, svako ko prošeta cvetnom pijacom naći će nešto za sebe.

– Ja zaista volim cveće, imam svoj mali vrt u dvosištu ispred zgrade i vrlo rado posećujem svaku cvetnu pijacu kako bih kupila nove biljke. Cvetna pijaca je posebna na svoj način jer nudi stvarno veliki izbor cveća i opreme koja mi pomaže u obradi bašte. Nije skupo, zaista – rekla je Nada, jedna od posetilaca cvetne pijace.

Foto: NS Uživo

Cene biljaka se razlikuju od tezge do tezge pa tako da rasad jagode možete kupiti po ceni od 100 dinara, čuvarkuće koštaju takođe 100 dinara, karanfili za baštu su oko 250 dinara, dok je cvet begonije 200 dinara. Nešto skuplje su fuksija 350 dinara i lavanda koju možete kupiti po ceni od 500 dinara.

Kako ističu organizatori, ovogodišnja cvetna pijaca prolazi u najvboljem redu, a ima i još više prijavljenih nego ranije tako da je proširen kapacitet cvetne pijace. Izlagači su pripremili raznovrsnu ponudu sezonskog cveća, sadnica četinara i lišćara, kaktusa, perena, opreme za sadnju i baštu, kao i nešto zdravo i slatko i slano.

Foto: NS Uživo

Cilj je promocija malih proizvođača, da im se omogući da predstave svoje proizvode našim sugrađanima. Kroz ovakav vid promocije različitih profila izlagača i proizvođača, biće omogućeno da unaprede svoju ponudu, plasiraju svoje proizvode, ostvare poslovnu saradnju sa ostalim proizvođačima i da promovišu svoju delatnost.

Foto: NS Uživo

Nakon ove, naredna “Cvetna pijaca” planirana je 6. i 7. maja. Pozivamo sve građane/ke i medije da posete treću prolećnu “Novosadsku cvetnu pijacu” i pronađu nešto za sebe i svoje najmilije, urede svoje balkone i vrtove i da uživaju u cvetnom platou.

Takođe, možete sve dodatne informacije možete dobiti putem sajta: (http://pokretgorana.org.rs/), facebook stranice (https://www.facebook.com/pokretgorana/), instagram profila kao i u medijima.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments