Претрага
Претрага
Close this search box.

Tri medalje na Prvenstvu države

Foto: Kajakški klub "Liman"

Prvenstvo države u kajaku održano je na Adi Ciganliji od 14. do 17. septembra. Poslednje takmičenje u sezoni kada se sumiraju rezultat celogodišnjeg rada. Kajakaški klub “Liman” je pokazao da ima mlade i perspektivne kajakaše.

Učestvovali su sa deset takmičara i svi su veslali u finalu. Prva dva dana su održane kvalifikacione i finalne trke za pionire i juniore. Mihajlo Petović je veslao dva finala za juniore. Na 200 metara je bio osmi u državi, a na 500 mrtara deveti. Marko Cvijanović bio je prvi u pionirima na 500 metara, a naš pionirski četverac u sastavu Luka Cvijanović, Ognjen Samardžić, Đorđe Pilić, Ilija Vuković zauzeo je osmo mesto u državi.

Foto: Kajakški klub “Liman”

Trećeg i četvrtog dana takmičenja održane su kvalifikacije i finale za kadete i seniore. U kadetskoj konkurenciji dvosed u sastavu Marko Cvijanović, Miljan Delić osvojio je treće mesto na 500 metara.

U jednosedu na 200 metara Marko je bio četvrti, a Miljan deveti. Kadetkinje Hristina Petović i Mila Popović izborile su finale i osvojile peto mesto u državi na 500 metara.

U seniorima su imali predstavnika na SUP dasci. Dušan Orlović osvojio je drugo mesto u državi.

Sledi mirniji period u treningu, sumiranje rezultata, a zatim pripreme za sledeću sezonu.

 

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti