Foto: https://pixabay.com/

U Emiratu Dubai je prvog dana 2023. godine ukinut porez od 30 odsto na prodaju alkohola i omogućeno je besplatno dobijanje potrebnih dozvola za prodaju alkoholnih pića, čime je zatvoren dugogodišnji izvor prihoda za vladajuću porodicu Al Maktum.

Informacija o iznenadnoj novogodišnjoj odluci o ukidanju poreza stigla je od dva lokalna trgovaca alkoholom povezana sa državom i očigledno je da se zasniva na dekretu vladajuće porodice u tom delu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi AP.

Ova mera je usledila posle višegodišnjih ublažavanja propisa o prodaji alkohola u Dubaiju gde se sada alkohol prodaje i tokom meseca Ramazana, a usluga dostave na kućnu adresu je uvedena odmah posle proglašavanja karantina na početku pandemije koronavirusa.

Foto: Medical News Today

Prodaja alkohola dugo je služila kao glavni barometar ekonomije Dubaija, vodeće turističke destinacije u UAE, a tokom nedavnog Svetskog prvenstva u obližnjem Kataru barovi Dubaija privlačili su brojne fudbalske navijače.

Vladini zvaničnici za sada nisu potvrdili ovu odluku, niti su pristali da odgovore na pitanja novinara američke novinske agencije AP.

agrotv

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments