Prvog dana masovne vakcinacije premašena su sva očekivanje te je umesto prijavljenih 730 vakcinisan 1.291 građanin.

U prva dva sata jutros, do 10 sati, dakle drugog dana imunizacije, vakcinisano je 400 Novosađana, a broj prijavljenih je veći od 25.000.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Vakcinacija se vrši u Hali 1 Novosadskog sajma gde je postavljeno 10 pozicija za vakcinaciju, a odvija se prema utvrđenim prioritetima: najstariji sugrađani, prosvetni radnici, pripadnici Mup-a i Vojske. Pripremljeno je 5.500 Sinofarm kineskih vakcina, očekuje se da stigne i oko 20.000 Fajzerove vakcine i izvesna količina ruske vakcine Sputnjik Ve.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 341 novih slučajeva. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 100. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 10.921.

Prema podacima Instiruta za javno zdravlje Vojvodine očekuje se postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu. U Novom Sadu trenutno je 2.706 aktivnih slučajeva, što je ujedno i najveći broj na teritoriji Vojvodine. U ostalim opštinama je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Na sajtu e-Uprave moguće je popuniti upitnik u kome uz lične podatke, možete napisati i koju vakcinu iz ponude želite da primite i na taj način se prijaviti za dobrovoljno primanje vakcine. U ponudi je svih pet vakcina koje su do sada na raspolaganju i u svetu: dve američke – Fajzer/Biontek i Moderna, britanska Oksford-AstraZeneka, ruska Sputnjik i kineska Sinovak. Korisnik je slobodan sam da odabere vakcinu koju želi da primi. Može se izabrati jedno ili više polja, odnosno proizvođača vakcina.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments