Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

“Elektromreža Srbije” (EMS) je uspešno završila projekat izgradnje kablovskog voda, dugog 4 kilometra i vrednog 3,2 miliona evra. Ovom investicijom omogućen je stabilniji rad elektroprenosnog sistema i sigurnije snabdevanje Novog Sada. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktorka “Elektromreža Srbije” Jelena Matejić i predsednik kompanije ”Energotehnika – Južna Bačka” Dragoljub Zbiljić obišli su trafo-stanicu Novi Sad 5.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovo inovativno rešenje je po prvi put primenjeno u Novom Sadu, u vidu kablovskog voda. Zbog toga ćemo se truditi da i na dalje primenjujemo ova tehnička rešenja. Primenjena je i najbolja telekomunikaciona oprema koja omogućava najbolji prenos signala, monitoring i zaštitu kablovskog voda- izjavila je Jelena Matejić, direktorka EMS-a.

Jelena Matejić, direktorka EMS-a, najavila je još bolju saradnju sa Gradom Novim Sadom; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U proteklih pet godina u Vojvodini je EMS uradila strateške investicije, a krajem prošle godine završen je strateški projekat podizanja visokonaponskog nivoa u Srbobranu rekontrukcijom trafo-stanice.

Dragoljub Zbiljić, direktor kompanije “Energotehnika- Južna Bačka” koja je bila izvođač radova, istakao je su svi radovi završeni u roku, te se zahvalili svim Novosađanima na strpljenju koju su imali tokom radova.

Investicija je zahtevala i radove u najurbanijim delovima grada; foto: nsuzivo.rs

Prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević, napomenuo je da će sugrađanima ova investicija olakšati život.

-Investicija vrši spajanje podzemnim kablom dve trafo-stanice, ove na Jugovićevu i velike trafo-stanice u Heroja Pinkija, na Telepu. Mi imamo bolju sigurnost ako dolazi do ispadanja jednog sistema, da se ne dešava da veći deo grada ne ostaje bez struje. Koliko je to značajno, govori da i Toplana sada može da radi neometano, kada se dese nepredviđene okolnosti- naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Vučević istakao je da podzemni kabl povezuje dve trafo-stanice; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On je rekao da će dalje širiti trafoi, jer naselje Jugovićevo raste, gradiće se nova škola, novi vrtić i atletski centar, a sve to zahteva veće isporuke električne energije.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Mi smo dobili sigurnije snabdevanje energijom. Ovo je rađeno godinu i po dana, radili su kroz vrlo osetljive zone, išli kroz saobraćajnice, naseljena mesta. Hvala i Novosađanima na strpljenju- rekao je Vučević.


nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mile
12/07/2022 19:29

Obezbedite i vodu i gas!