Foto: Printscreen

Izgradnja nove fiskulturne sale Gimnazije „Laza Kostić“ na Telepu u Novom Sadu, trebala bi da počne na leto. Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine raspisala tender za izgradnju iste.

Kako stoji u tenterskoj dokumentaciji, radovi za izgranju sale su procenjeni na 557 miliona dinara bez uračunatog poreza.

Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 174.000.000 dinara za finansiranje ovog projekta.

Rok za izgradnju iste je 600 dana. Nova fiskulturna sala bi prema projektu trebala da sadrži tribine, toalete, svlačionice i druge prateće prostore.

U funkcionalnom i oblikovnom pogledu, objekat će činiti četiri celine: ulazni hol sa kantinom, učionice, svlačionice i fiskulturna sala. Fiskulturna sala biće izgrađena u okviru kompleksa škole, u delu gde se sada nalazi izbetoniran teren za mali fudbal i tenis.

Planirani izgled buduće fiskulturne sale možete videti u galeriji:

Projektom je predviđeno da se sala prostire na 1.801,72 kvadratna metra i da bude namenjena za održavanju časova fizičkog vaspitanja gimnazijalaca.

Dimenzije sale biće okvirno 44 metara sa 22 metara, sa terenom za rukomet, košarku i odbojku, biće prizemna i prilagođena osobama sa otežanim kretanjem.

Reč o projektu koji je u pokrajinskom budžetu okarakterisan kao jedan od najznačajnijih ulaganja za 2023. godinu koji će Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedno realizovati.

gradskeinfo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments