Претрага
Претрага
Close this search box.

U Vojvodini konkursi za opremu za pivo, vino i rakiju, prerađivače voća i povrća

Foto: MarketWatch

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je tri konkursa za poljoprivrednike i to za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju piva, zatim vina i rakije kao i za sufinansiranje investicija u preradu voća i povrća.

Za nabavku opreme za proizvodnju piva namenjeno je šest miliona dinara, za proizvodnju vina i rakije 55 miliona a za prerađivače voća i povrća 20 miliona dinara.

Zainteresovani poljoprivrednici na ove pozive mogu da konkurišu do 26. maja.

Kod sva tri konkursa bespovratna sredstva daju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova a za preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioce registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i osnivače pravnog lica mlađe od 40 godina, do 60 odsto troškova investicije.

Po jednoj prijavi se može dobiti najviše dva miliona dinara odnosno 2,2 miliona za preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene, dok se po jednoj prijavi može dobiti najmanje dobiti 100.000 dinara.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti