U Zadru su dominirali NOVOSAĐANI, evo u kom sportu LIMANCI osvajaju medalje

Foto: adria-teq.com/Sa turnira na Zlatiboru/Nikola Mitro i Bogdan Marojević

Zadar je ugostio četvrti turnir Adriatic Teqball League (ATL), koji je prvi put održan u ovom gradu, okupivši najbolje teqball igrače iz regije.

Na predivnom mestu uz crkvu Svetog Donata, ekipa iz Novog Sada, Liman, potvrdila je dominaciju. Nikola Mitro i Bogdan Marojević već su četvrti put zaredom osvojili ATL turnir, pobedivši u finalu ekipu Kurjaci iz Podgorice 2-0 (12-4, 12-6).

– Izražavam svoju zahvalnost gradu Zadru, lokalnim organizatorima i Jadranskoj Teqball ligi što su ponovno organizirali izvanredan događaj koji ima veliko značenje za sve teqball igrače iz regije. Kvalitet igre neprestano raste iz turnira u turnir, i radujemo se što smo još jednom opravdali ulogu favorita. Sada se okrećemo budućim izazovima i turnirima u Riju i Puli, kao i završnom ATL turniru u Skopju – Nikola Mitro nakon nove pobede.

Turnir u Zadru okupio je 16 ekipa iz pet zemalja – Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Posebno je zadovoljstvo izazvalo sudelovanje osam hrvatskih ekipa. Teqballje urbani sport koji je prilagođen ne samo profesionalcima, već i rekreativcima te se isto tako koristi za promociju turističkih lepota, zbog mogućnosti igranja na različitim lokacijama. Tako je ovaj sport promovisan na svetski poznatoj destinaciji, turističkoj znamenitosti Pozdrav suncu.

Foto: Youtube Printscreen/ Adriatic Teqball League

– S obzirom na to da je ovo prvo izdanje Adriatic Teqballlige u Zadru, moram reći da sam lično zadovoljan, prvenstveno zbog velike posećenosti, ali i zbog toga što sada jasno vidimo da Teqball raste u Hrvatskoj. Na ovom turniru smo imali osam ekipa iz svih delova Hrvatske, uključujući Novu Gradišku, Našice, Kostrenu, Split, Dubrovnik i druga mesta. Zahvaljujem se našim partnerima, bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć. Posebna zahvalnost ide Gradu Zadru i gradonačelniku gospodinu Branku Dukiću, kao i našim partnerima iz kompanija Admiral Bet i Wiener osiguranja – kazao je generalni tajnik Hrvatskog Teqball Saveza, Maks Dimov.

Na turniru su učestvovali i hrvatski reprezentativci s iskustvom učestvovanja na velikim međunarodnim turnirima kao što su European Teqball Tour u Budimpešti, Podgorici i Madridu, te Europske igre u Krakovu.

– Pohvale organizatorima za izvanredan događaj u samom središtu Zadra. Bila je čast nastupiti i predstavljati Novu Gradišku, i iskreno se nadam da će biti još ovakvih događaja – zadovoljan je bio hrvatski reprezentativac Dario Batalo.

Takođe, istaknuto je da se broj TEQ stolova u Hrvatskoj povećava, a u travnju je otvoren Teqball teren sa dva stola na otvorenim igralištima Sportskog centra Višnjik. Osim teqballa, TEQ sto je pogodan za igre poput teqvolly i teqpong, varijacije odbojke i stonog tenisa, te se igra na jedinstveno dizajniranom zakrivljenom stolu.

sportske.jutarnji.hr/ dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti