Foto: Udruženje Anđeli Severa/ Ustupljene fotografije

Kako je pomoć najpotrebnija za naše najmlađe sugrađanje, odnosno bebe, a posebno one za koje je na samom rođenju potrebna posebna ishrana i nega, Udruženje “Anđeli severa” osniva Prvu narodnu kuhinju za bebe. 

Dejana Draškić, predsednica Udruženja “Anđeli Severa”, za NS Uživo ističe da oni postoje dve godine, a sada pokreću prvu “Narodnu kuhinju za bebe” sa idejom da se pokriju socijalno ugrožene porodice čije bebe zahtevaju posebnu ishranu, kao što je adaptirano mleko.

– Reč je o posebnoj ishrani, a pružanjem pomoći bile bi obuhvaćene bebe koje su iz socijalno ugroženih porodica, one koje su prevremeno rođene, bebe koje imaju smetnje u razvoju ili neku vrstu invaliditeta, kao i bebe koje su teško bolesne – naglasila je naša sagovornica.

Ona navodi da su pored hrane, potrebna i sredstva za higijenu, pelene, garderoba, a sve to za bebe do 18 meseci starosti.

– Oni koji su u mogućnosti da pruže pomoć, mogu nam se javiti preko naše Fejsbuk stranice “Udruženje Anđeli Severa”, a svaka pomoć je dobrodošla – rekla je Draškić i dodala da oni koji žele da pokolne nameštaj, zbog problema sa mesto skladištenja, u obavezi su da spoje donatora i onim kojima je potrebno.

Foto: Udruženje Anđeli Severa/ Ustupljene fotografije

U opštini Bačka Topola, gde je i sedište udruženja, Udruženje je do sada zbrinulo 190 porodica, a svaka dva meseca obilaze i Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka”.

– Među brojim donacijama koje sprovodimo, našla se i akcija koja je ovog puta bila za Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju “Veternik”. Za njih smo donirali 1250 kilograma odeće i 105 kilograma čokolade. Pored Veternika, akcija  je sprovedena i u Belom Blatu, tamo smo posetili bebu koja je ostala bez majke, zatim i nepokretnu ženu u Šapcu – rekla je Draškić.

Iz udruženja naglašavaju da im je plan da se prošire po celoj Srbiji, ne samo po Vojvodini.

Zorica Topić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments