Foto: Dnevnik
Biće ukinuta četiri putna prelaza u Novom Sadu zbog izgradnje i modernizacije pruge za velike brzine između Beograda i Subotice. Naime, na prugama na kojima vozovi idu brzinom do 200 kilometara na sat ne može biti ukrštanja puteva i pruga u nivou.

Trajno je ukinut putni prelaz na Bulevaru vojvode Stepe u Novom Sadu, kao i putni prelazi na Bulevaru Evrope i u ulicama Rumenačka i Radomira Raše Radujkova, saopštili su u “Infrastrukturi železnice Srbije”.

Sva četiri putna prelaza biće demontirana, jer je na pruzi Putnička železnička stanica Novi Sad – Stara Ložionica, koja je duga oko dva i po kilometra, železnički saobraćaj trajno obustavljen 15. decembra 2021. godine.

“Infrastruktura železnice Srbije” će ove sedmice započeti demontažu putnog prelaza na Bulevaru Evrope, i nakon što ovaj posao bude završen, slede radovi na asfaltiranju kolovoznih traka.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Oklen siti
03/02/2022 15:39

Konačno !!!

Vesna
03/02/2022 20:01

Šta konkretno imamo od toga što će se naliti malo asfalta na već postojećem putu? Mogli ste, realno, samo ukloniti rampe, ako vozovi svakako više ne koriste tu prugu. Mene kao stanovnicu Avijacije, više zanima da li će se i KADA ukloniti CELA pruga, i kada mislite da rasteretite Rumenački Put, probijanjem svih paralelnih ulica za saobraćaj preko pruge? Boška Vrebalova/Milenka Grčića, Janka Čmelika…. Ili će te šine zauvek tu ostati, da imamo preko čega da preskačemo sa dečjim kolicima i biciklovima na leđima?

Milos
04/02/2022 00:19
Reply to  Vesna

Planom grada ulica Oblacica Rada bi trebalo da spaja Rumenacku i bulevar Evrope i da se kompletno rekonstruise, e sad kad ce se to desiti ……