Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas su uručene nagrade, u Studentskom centru u Novom Sadu, pobednicima konkursa “Srce mog grada” koji je povodom 8. septembra Svetskog dana pismenosti raspisao Studentski centar Novi Sad.

Na konkurs je stiglo 170 studentskih radova, a nagrađeno je troje studenata: Jelena Ognjenović osvojila je prvu nagradu, besplatnu ishranu u restoranu SCNS-a, Anđeli Boljak dodeljena je druga nagrada kojom je dobila propusnice za sve sadržaje SPENS-a i Konstantin Filipović kao dobitnik treće nagrade koji je sebi obezbedio SKC propusnicu za sve komercijalne događaje u narednih godinu dana.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Uručenju nagrada prisustvovali su Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad, članovi žirija, direktor Studentskog kulturnog centra Obrad Škrbić, pomoćnica direktora Gradske biblioteke Aleksandra Rokvić, pomoćnik direktora SCNS Steva Lazarević, predstavnice JP SPC “Vojvodina” Tanja Đapić i Olivera Šaula.

Tim povodom, Zoran Martinović, direktor Studentskog centra je rekao:

-Ovaj konkurs je bio poziv studentima da napišu jedan kratak tekst, od 500 karaktera, u formi komunikacije kao što je na društvenim mrežama. Tema se bazirala na tome šta je to u Novom Sadu što im je najlepše, koji deo grada ili neki generalni utisak o celom gradu. Pristiglo je zaista mnogo radova, ali smo mi, uz pomoć stručnog žirija koji je zaista pokazao veliku ozbiljnost, uspeli da odaberemo najbolje i nagradimo ih jer su oni u svakom smislu to zaslužili. Mi verujemo da ovaj konkurs treba da bude tradicionalan i nastojaćemo da i narednih godina pozivamo studente da u istom učestvuju.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Žiri se rukovodio kako već propisanim pravilima za dodelu nagrada, tako smo proširili kriterijum na dela koja su urađena izvan propisanih pravila, preko 500 karaktera. Bilo je izuzetno velik broj radova koji su premašili to pravilo, a bili su izuzetno kvalitetni. Nadam se da ćemo se rukovoditi tim pravilima i prilikom sledećih dodela u narednim godinama. Takođe, verujem da će broj prijavljenih studenata biti sve veći, a samim tim i sve više kvalitetnih radova – kazao je Obrad Škrbić, direktor Studentskog kulturnog centra.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dobitnica Jelena Ognjenović koja je osvojila prvo mesto, istakla je za NS Uživo:

-Veoma mi je drago što sam učestvovala na ovom konkursu, verujem da je veoma značajno da se ovakvi konkursi organizuju što češće jer doprinose razvoju studenata, posebno onim koji žele da se bave pisanjem. Takođe, mene je zainteresovalo da pišem na ovu temu jer sam relativno nova u Novom Sadu pa mi je bilo zabavno da otkrivam nove delove grada o kojima bih pisala, ali sam se na kraju ipak opredelila da pišem o Limanu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments