Minja
teniskisavez.com

Iako broji samo 11 leta, to ga nije sprečilo da sakupi veliki broj trofeja.

Minja Živković rođen je u ”srpskoj Atini” 2010. godine u sportskoj porodici, od majke teniskog i oca fudbalskog trenera. Rođen je istog datuma i u istom gradu kao i jedan od najboljih teniserki sveta, legendarna Monika Seleš.

Tenis je počeo da trenira sa tri godine, a svoje slobodno vreme provodio je na teniskom terenu. Sa devet godina odlučio je da se aktivno bavi tenisom. Minja je aktuelni Dvoranski šamion Srbije za 2022. godinu. Pre mesec dana osvojio je Tennis Europe prvenac u singlu u konkurenciji do 12 godina u rodnom Novom Sadu (Meridana Open). Na pobedničko postolje u dublu peo se na 37. memorijalu Slavoj Greblo TE Grade 1 (do 12), Letnjem prvenstvu Srbije 2022. U sezoni 2021. osvojio je turnire prve kategorije do 12 godina : TSS Tour Kruševac 2021 i TK Winner&Drenik 2021 pobednik, na 52. Čović memorijala bio finalist, osvojio Prvenstvo Vojvodine 2021. i Masters teniskog saveza Vojvodine.  Ukrštanje reketa sa starijom konkurencijom, do 14 godina, na Otvorenom prvenstvu Pančeva 2022. takođe mu je donelo pobednički trofej.

Živković Minja
teniskisavez.com

Minja Živković ima velike ambicije. Plan mu je da do svoje 14. godine odigra što više teniskih turnira i još par Tennis Europe turnira do 12. godina. Želja mu je da jednog dana zaigra na gren slem takmičenju kao i da svojim dobrim igrama dođe do reprezentacije Srbije.

teniskisavez.rs/nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments