Vladan Tegeltija vređao i pretio komentatoru TV Arena sport

MN Press
Komentator TV Arena Sport i jedno od zaštitnih lica naše košarkaške komentatorske sekcije, Milan Caković, dobio je otvorene pretnje nakon treće finalne utakmice plej-ofa ABA lige, između Crvene zvezde i Partizana.

Caković je zajedno sa svojim kolegom Srđanom Radojevićem sjajno odradio svoj deo posla komentarišući jedan od najzahtevnijih i najosetljivijih događaja, a to je košarkaški duel između “većitih rivala”. On je atmosferu u kome je odigrana utakmica okarakterisao kao “sjajnu” i svakom normalnom i neopterećenom ljubitelju košarke, ta atmosfera jeste bila sjajna.

Atmosfera u kojoj sazrevaju svi veliki igrači, domaći ili protivnički, gde u buci niko ne može da čuje ni svoje misli, ni u “Pioniru” ni u “Štark Areni”, ne može da bude ništa drugo nego sjajna.

I naravno da Milan Caković nije, kao što niko od nas ne bi, sjajnim ambijentom okarakterisao momente kada zbog divljanja navijača, nisu postojali uslovi za odigravanjem utakmice.

Pretnje i prozivanje ljudi koji odgovorno obavljaju svoj posao, bilo pred mikrofonom, bilo ispred kamera i iza kompjutera, je nešto čega smo svedoci ne mali broj godina.

Živimo u vremenu u kome su mržnja i pretnje postali sastavni deo života. Kao sportska televizija, trudimo se svakog dana, da zabranimo ulaz primitivizmu, divljaštvu i onlajn junaštvu iskompleksiranih “ljubitelja sporta”.

Među onima koji su pretili nalazi se i Vladan Tegeltija, Milanov “kolega”, ako tako možemo da nazovemo nekoga, koji oko vrata često nosi akreditaciju umesto navijačkog obeležja. Uvrede i pretnje, koje je uputio Cakoviću su vulgarne i sramne i predstavljaju najniži vid komunikacije, posebno što se radi o ljudima koji sebe smatraju medijskim radnicima.

TV Arena Sport kao medijska kuća, stoji iza svake reči koju su Milan i Srđan, ali i sve druge naše kolege komentatori rekli na ovoj, i svakoj drugoj utakmici koja se emituje na našim kanalima.

Služba za tehnološki kriminal obaveštena je o pretnjama upućenim Milanu Cakoviću i nadamo se da će “nulta tolerancija” i u ovom slučaju dobiti svoju primenu.

tvarenasport.com

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti