Претрага
Претрага
Close this search box.

“VOJVODINA GITAR FEST” U NOVOM SADU: Očekuju nastupe više od 100 umetnika

Foto: Promo

Na „Vojvodina gitar festu“, koji će u svom 17. izdanju od 11. do 13. aprila, u organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine biti održan u Novom Sadu, nastupiće rekordan broj umetnika.

Očekuju se nastupi više od 100 učesnika iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, BiH… po tradiciji, sva značajna imena iz sveta klasične gitare.

Glavne zvezde ovogodišnjeg Festivala, kako organizatori ističu, svakako su Edin Karamazov, svetski poznati gitarista i lautista iz BiH, i Anton Baranov, virtuoz iz Rusije. Baranov je, recimo, 2013. godine osvojio prvu nagradu na smotri majstora gitare u Novom Sadu i posle 10 godina ponovo nastupa, ovaj put kao jedan od trenutno najboljih gitarista na svetu.

Program festivala, koji podržavaju Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, sadrži međunarodno takmičenje gitarista “dr Jovan Jovičić”, majstorske radionice, seminare, izložbe, prezentacije i koncerte. Sve to dešavaće se u nekoliko koncertnih dvorana u gradu, u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“, Svečanoj sali gradske kuće i Akustik drims studiju.

novosti.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti