Foto: Envato/nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu objavio je da su deca kamen temeljac oko kojeg se gradi budućnost Novog Sada i da su u tu svrhu u zadnjih 8 godina uložili 5,5 milijardi dinara.

“Srednje obrazovanje sa 3,6 milijardi, od čega je samo u novi dragulj našeg grada, Muzičko-baletsku školu, uloženo 3,1 milijardu dinara

– U osnovne škole je za investiciono održavanje uloženo preko 850 miliona dinara

– Za PU “Radosno detinjstvo” odvojeno je preko milijardu dinara za investiciona ulaganja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Spisak svih radova i poboljšanja infrastrukture našeg vaspitno-obrazovnog sistema na teritoriji grada je pozamašan, skoro 20 osnovnih škola i desetak srednjih škola, na potezu od samog centra Novog Sada pa do Kamenice i Begeča su delimično ili potpuno rekonstruisane ili su dobile neophodna tehnička poboljšanja, a posebno sam ponosan što smo u 2021. godini sa 27 miliona dinara obezbedili besplatne udžbenike za prvake! Brojni projekti su u planu, a u naredne 2 godine biće još značajnih radova.

Posebnu pažnju posvetili smo najmlađim, jer Novi Sad se nije slučajno profilisao kao “family friendly” i grad dece. Od sređivanja starih do izgradnje potpuno novih objekata, uspeli smo da značajno skratmo liste čekanja i ubrzo će one postati stvar prošlosti. Na čast i diku svih nas je što je boravak dece u državnim vrtićima potpuno besplatan za 17.000 mališana, dok Grad, kao prvi u Srbiji, subvencioniše i boravak dece u privatnim vrtićima. Deci želim srećno detinjstvo ispunjeno igrom i učenjem i želim da postanu dobri potomci kako bi bili dobri preci!”- istakao je Vučević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments