Foto; Grad Novi Sad

Povodom obeležavanja Dana grada Banjaluke i 77 godišnjice od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svetskom ratu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je polaganju venaca i odavanju počasti herojima na Trgu palih boraca.

– U ime gradova prijatelja, i u ime Novog Sada, svim stanovnicima Banjaluke i gradonačelniku Stanivukoviću, čestitam rođendan grada i 77 godišnjicu od oslobođenja, od pobede istine, od pobede nad fašizmom. Ponosan sam na naše prijateljstvo, a verujem da su Banjalučani ponosni na svoju slavnu istoriju. Delovanjem moramo biti dostojni naših predaka, ali i naše dece, i nadam se da ćemo uvek znati da čuvamo slobodu i mir. Danas se sećamo onih koji su položili svoje živote da bismo mi danas na ovom trgu slobodno stajali i razgovarali o tome kako da sutra još bolje živimo – istakao je Miloš Vučević.

Gradonačelnik Miloš Vučević prisustvovaće i svečanom prijemu delegacija gradova u JU ”Banski dvor”, a nakon toga Svečanoj akademiji i koncertu ”Rok simfonije”.

Obeležavanju Dana Banjaluke prisustvuju delegacije brojnih prijateljskih gradova iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore i Izraela.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments