Foto: Shutterstock

WhatsApp je prošle godine uveo čitav niz izmena i poboljšanja kojima želi da zadrži svoje korisnike i privuče nove, a čini se da će tako biti i 2023. godine.

Tako je već sada jasno da platforma sprema nekoliko izmena koje bi trebalo da značajno utiču na rad aplikacije i način njenog korišćenja.

Iako WhatsApp zvanično još ništa nije objavio, portal WABetaInfo, koji analizira beta verziju aplikacije, otkrio je neke zanimljive promene koje bi se uskoro mogle naći na pametnim telefonima korisnika.

Ovo je pet glavnih promena:

1. Mogućnost detektovanja teksta na WhatsApp fotografijama, koji će moći da se kopira i prebacuje (testira se u beti);

2. Mogućnost prebacivanja istorije WhatsApp razgovora između Android telefona bez korišćenja Google Drive-a (u razvoju);

3. Mogućnost prosleđivanja medija sa natpisima (testira se u beti);

4. Prečica za blokiranje u listi za razgovor (u razvoju);

5. Kamera mod koji olakšava kreiranje videa (u razvoju);

Jedna od najvećih promena, koja će mnoge oduševiti, jeste mogućnost detekcije teksta na fotografijama u WhatsApp-u i mogućnost kopiranja tog teksta i slanja dalje.

WhatsApp priprema još jednu novu funkciju – glasovne statuse

Korisnici su do sada mogli da postavljaju statuse kao fotografije ili video zapise, a u budućnosti bi to mogle da budu i glasovne poruke. Za one koji žele da podele nešto sa određenom grupom ljudi, ali ne žele da budu vidljivi u videu, ovo bi moglo biti zanimljivo rešenje.

Ove opcije su prisutne u test verzijama aplikacije, pa je teško predvideti kada će biti dostupne svim korisnicima.

Telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments