Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas ugovore o dodeli sredstava za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini i za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima u 2022. godini.

Basta je ovom prilikom kazao da je ove godine na konkursu za finansiranje programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta sa šest miliona dinara podržan 31 projekat vaspitno-obrazovnih ustanova iz Pokrajine. Finansirani su projekti i programi čiji je cilj unapređenje školskog i univerzitetskog sporta, proširenje ponude školskih sportskih sekcija i školskih i univerzitetskih sportskih takmičenja.

Sa 20 miliona dinara podržana su 33 projekta sportskih organizacija, koje će pripremati međunarodna sportska takmičenja od značaja za AP Vojvodinu ili će učestvovati na internacionalnim sportskim manifestacijama.

„Ove godine smo za učešće sportskih organizacija na međunarodnim takmičenjima izdvojili četiri puta više novca nego prethodne godine, a za školski sport tri puta više”, istakao je Basta i dodao da Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izuzetno vode računa kako o sportu generalno, tako i o školskom sportu, koji je baza za kasnije postizanje vrhunskih rezultata.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments